Soru En Sevdiğim 3 Sovyet Büyükusta

HuseyinSamsa

istekli
1 • Mikhail Tal: Sakin, sessiz, kendi halinde gibi gözüken Tal satranç tahtasında hamle sırası geldiğinde akılalmaz fedalar yapar. Agresif satrancın babası diyebiliriz. Oyunlarını incelerken bir tane bile sakin bir an yakalayamadım.

2 • Rashid Nezhmetdinov: "Necmettin Usta" diye de bilinen, Tatar kökenli bu büyükustamız Tal kadar agresif ve fedalarla dolu bir yapısı var. Aslen Uluslararası Usta (IM) olan Necmettin Usta, zamanın şartlarındaj dolayı Büyükusta (GM) unvanını alamamış fakat gönüllere bir büyükusta olarak kazınmıştır.

3 • Alexander Alekhine: Satranç tahtasını dengede tutmayı seven, kontrollü ve soğukkanlı bir stili var Alekhine'nin. Bu özelliği bir çok Büyükusta'da görebiliriz fakat Alekhine bu işi bir üst seviyeye taşıyor. Tıpkı Tal ve Necmettin Usta gibi feda yapmaya her zaman hazır. Oyunları sıkıcı gelebilme ihitmalide vardır. Fakat birçok satrançseveri kendisine çekmeyi başarır

Aslında birçok Sovyet Büyükusta var. Fakat benim en sevdiğim bu 3 kişi. Sizin en sevdiğiniz Büyükusta kim?

1. Garry Kasparov: Kasparov, satranç tarihindeki en etkileyici ve dominan oyunculardan biridir. Oyunlarındaki agresif tarzı ve büyük stratejik yetenekleriyle beni her zaman etkilemiştir. Ayrıca, satrancı politik bir arenaya dönüştüren ve insan-makine maçlarındaki başarılarıyla da öne çıkmıştır.
  2. Magnus Carlsen: Carlsen, günümüzün en güçlü satranç oyuncularından biridir. Oyunlarında mükemmel bir denge, keskin zihin ve son derece derin bir anlayış sergiler. Teknik yeteneklerinin yanı sıra, mücadeleci ruhuyla da dikkat çeker. Ayrıca, genç yaşta Dünya Şampiyonu olması ve uzun süre bu ünvanı koruması da hayranlık uyandırıcıdır.
  3. Anatoly Karpov: Karpov, benim için satrancın klasik bir temsilcisidir. Oyunlarındaki sakinlik, pozisyonel güç ve sağlam stratejileriyle büyük bir ustalık sergiler. Dünya Şampiyonu olarak uzun yıllar görev yaptığı ve düşmanlarını zekice yorduğu dönemiyle de satranç tarihinde özel bir yere sahiptir.

Son mesajlar

Geri