sinistergore666

piyoncuk
Destekçi Üye
Amatör olarak Türkçe yama yapmak istiyorum. Hem ingilizcemi geliştirmek, hem de hikayesini beğendiğim fakat anlık çeviri yapmaktan odaklanamadığım için, oyunun hikayesi içerisine giremiyorum. Kısa hikayeli indie oyunları çevirmekle başlamak istiyorum. Amatör biri için, yardımcı olacak bir program biliyor musunuz? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ediyorum. 😊

Çözüm
Çeviri için DeepL programını kullanmanı tavsiye ederim. Program diğer çeviri programlarına göre kat kat daha iyi çeviriyor mesela Google çeviri sadece kelimeleri çevirirken DeepL yapay zekayı kullanarak bütün cümle olarak çeviri yapıyor. Onun haricinde Türkçe çeviri yapan program yok diye biliyorum makine çevirisi yapabilirsin ama çok zor. Bir çok kişi hevesle Zar zor öğeeniyor ama bir müddet sonra sıkılıyor. Umarım başarılı olursun :)
Hocam yapabildiniz mi?
Hocam maalesef vakit bulamadım fakat, müsait olduğum her an araştırma yaptım. Videolar seyrettim, az çok anladım gibi sistemi. Otomatik çeviri sistemleri dahi var, deeplden veye translatten veri çeken. Lakin kendi çevirimi yapmak istiyorum. Belki ilerde daha uzun indie olmayan bir oyun çevirmeye karar verirsem veya bir çeviri ekibine dahil olursam, hazır çeviri eklentilerini de kullanırım. Pazar gününe kadar, oyunu seçip ve programları öğrenip çalışmalara başlıyacağım.

Geri